Historien om Brewhouse Jazzband 

Etableringen af minibryggeriet Ølgod Bryghus i december 2006 førte naturligt nok til et ønske om aktiviteter i huset. Formanden rettede henvendelse til et par lokale personer med nær kontakt til jazzmiljøet. Deres spørgsmål lød: ”Kan I levere musik til en jazzaften i Ølgod Bryghus”?
Det tog lidt tid, men det lykkedes.
D. 21 november 2008 gik Brewhouse Jazzband på podiet til en fin aften i Ølgod Bryghus, som selvfølgelig også måtte lægge navn til orkestret. Initiativtagerne til jazzbandet var Ove Lindholm og Torsten Andreasen, hvor specielt Torsten var en meget kendt person, der i mere end en menneskealder spillede trompet i det jyske jazzmiljø. Ove og Torsten fandt flere musikere, så orkestret kunne gå på scenen som et Ølgodbaseret 6-mands jazzorkester. 5½ mand fra Ølgod og ½ mand fra Grindsted.
Orkestrets 6 medlemmer var: Marianne Frandsen: vokal, Torsten Andreasen: trompet, Morten Lyngsø: piano, Kevin Christensen: trommer, Ove Lindholm: banjo, og Per S. Knudsen: bas.
Orkestrets lydmæssige inspiration var på dette tidspunkt præget af Louis Armstrong, Ella Fitzgerald og andre swing-ikoner - altså spillede orkestret en stil midt imellem traditionel jazz og swingmusik.

Torsten falder fra

Ulykkeligvis skete der det, at Torsten meget pludseligt døde i oktober 2009.
Orkestret spillede videre med 5 mand i en kortere periode, men der var ønske om at få en blæser i orkestret igen.  Det lykkedes, da Egon Stidsen fra Horsens kom med på klarinet og saxofon. Egon og Per kendte hinanden fra Horsens Politiorkester, hvor Egon spillede klarinet og Per spillede saxofon.
Tidligt i 2011 skete der igen en ændring, idet Kevin Christensen ønskede at forlade trommerne til fordel for skuespilleri og andre aktiviteter.
I stedet trådte Kurt Ilsø ind som trommeslager.
Men orkestret bestod stadigvæk af 6 mand, og det lydmæssige ideal var i det store og hele uændret.

Omgruppering og stilændring

Marianne Frandsen var som fremragende sangerinde meget afgørende for orkestrets lyd. På et tidspunkt meldte hun, at hun ønskede at nedprioritere sangen for at bruge mere tid på andre gøremål, herunder mere tid til familien.
Da flere andre musikere også var i tvivl om deres fremtidige deltagelse var orkestrets aktivitet ret lav i en periode.
Der kom gang i bandet igen, da det lykkedes at finde en ny trompetist, Carsten Spangsbjerg Hansen, og en ny trommeslager, Per Storm.
Den ændrede besætning med to blæsere og Per Storms talent for jazzsang  kom til at betyde en ændring af orkestrets lyd. Man spillede nu en mere rendyrket traditionel jazz med titler fra det traditionelle repertoire.

Brewhouse Jazzband 2014

 
Desværre måtte Per Storm af helbredsmæssige årsager ret hurtigt forlade orkestret igen.
Efter nogen søgen fik Egon Stidsen kontakt med en af sine bekendte fra Horsens, Jens Pedersen. Jens kom ind - afprøvede mulighederne i orkestret - og fortsatte som medlem af orkestret.
Med Jens' indtræden havde det stadig en besætning på 6 mand, som også fastholdt den musikalske stil med ambitionen om at spille god swingende traditionelt jazzmusik.
 

 

Brewhouse Jazzband 2014 til 2017

Efter Jens’ indtræden i Brewhouse Jazzband og stilen blev tydelig, startede en periode, hvor Brewhouse Jazzband spillede rigtig mange jobs rundt omkring. Dette betød at orkesteret blev godt sammenspillet.
De mange spillejobs  betød, der voksede en særlig Brewhouse Jazzband stemning op. En stemning der opstod, fordi musikerne nyder at spille sammen. Smil på læben og små finurlige historier og bemærkninger er blevet en del af oplevelsen med Brewhouse Jazzband.
I samme periode opstod der et behov for at have afløsere i baghånden, når de faste medlemmer var forhindrede. Især Per, som spiller i mange andre sammenhænge, måtte ofte melde afbud, og Niels Oudrup blev fast afløser på bassen.

Brewhouse Jazzband må sige farvel til Per

I foråret 2017 måtte Brewhouse Jazzband stoppe samarbejdet med Per. Orkestret kunne konkludere, at der har været og er mange arrangementer i kalenderen. Dette har betydet, at det for Per, der udover Brewhouse Jazzband har aktivitet i 5 andre sammenhænge, har været uforeneligt med jobbet som fast bassist i Brewhouse Jazzband, hvorfor vi har måtte lade vores veje skilles i denne omgang.
I stedet er Brewhouse Jazzbands faste afløser på bassen Niels Oudrup trådt til.
Vi takker Per rigtig mange gange for godt kammeratskab og gode stunder med jazzmusikken og hilser Niels velkommen som fast medlem af Brewhouse Jazzband.

Brewhouse Jazzband 2017

Med Niels' faste tilknytning og at medlemmerne kan skifte instrumenter  til et fuldstændigt akustisk setup, betyder at Brewhouse Jazzband er klar til at bibeholde spillelyst og energi.

Egon Vælger at gå på pension

Efter sin 80 års fødselsdag i september 2017 meddelte Egon, at han var klar til at give sin plads i Brewhouse Jazzband videre, når en afløser blev fundet. En  aften i starten af november bliver Morten kontaktet af Leo Svendsen fra vores gode venner i Vibæk Jazzband. Leo ville høre om Brewhouse Jazzband kunne spille til et arrangement, som de var forhindrede til. Det kunne Brewhouse Jazzband godt, Egon var på daværende tidspunkt rejst på ferie i udlandet, så aftalen blev, at Leo skulle medvirke på klarinetten i Egons sted. Leo spillede derefter en rigtig god koncert sammen med Brewhouse Jazzband.
Derfra var der ikke langt til at høre, om ikke Leo måske kunne få tid til at spille fast med Brewhouse Jazzband ud over sit medlemskab af Vibæk Jazzband. Dette mente Leo godt kunne lade sig gøre.
Så fra december 2017 har Leo Svendsen afløst Egon Stidsen i Brewhouse Jazzband.
Vi takker Egon rigtig mange gange for godt kammeratskab, dejligt klarinet- og saxofonspil, som har været en bærende del af Brewhouse Jazzbands lydbillede. Vi ønsker Egon det alt godt, når han nu vil nyde sit otium.

Brewhouse Jazzband Logo 2018

En aften i december medbringer Niels et par rigtig flotte two toned sko, alle vi andre er begejstrede over disse flotte sko. Leo tager et billede af dem, som han tager med hjem på sit kreative værksted, der fremstiller han dette flotte logo til Brewhouse Jazzband.
Det vil fremadrettet være med på scenen, og der er stor sandsynlighed for, at two toned sko vil være at finde som en del af nogle af medlemmernes scenepåklædning i 2018.
Vi vil i 2018 igen gøre vores allerstørste bestræbelser på at leve på til vores målsætning;

at skabe god, swingende traditionel jazzmusik.

Om det lykkes må andre bedømme, men idealet og ambitionen består

August/september 2018

Ny mand på slagtøj

Brewhouse Jazzband beslutter i efteråret 2018 at stoppe samarbejdet med Jens. Denne beslutning betød, at Brewhouse jazzband reelt stod uden janitshar og med en del arrangementer i kalenderen, var det med en vis usikkerhed. Heldigvis var der kontakt til gode  jazzvenner fra andre orkestre, som var klar til at hjælpe midlertidigt.  Leos gode gamle kollega og ven Michael Henning Jensen spiller tilfældigvis trommer, og han var ikke aktiv i et orkester. Så Brewhouse Jazzband bad Leo forhøre sig ved ham. Michael var heldigvis interesseret, så vi prøvede at spille sammen første gang primo september, og det fungerede rigtigt godt både på det musikalske og menneskelige plan, så Michael er blevet fast medlem på trommerne i Brewhouse Jazzband.  
Mange tak til Jens for stort engagement både i øvelokalet og ude på landevejen og velkommen til Michael i Brewhouse Jazzband.